«Я несу через роки символ щастя і любові – Кролевецькі рушники – оберіг моєї долі»

2015-09-19

/Files/photogallery/P9190646.JPG

В рамках ХХ Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Кролевецькі рушники», на території Огієвщини, де знаходиться музей Кролевецького ткацтва, 19 вересня відбулося театралізоване дійство «Українське весілля». В цьому заході взяла участь і районна бібліотека. До уваги учасників та гостей свята була запропонована книжкова виставка для назви якої були взяті слова з вірша нашого земляка – поета Віктора Дзюби, неодноразового учасника фестивалю, які розкривають суть того, що там відбулося, – «Я несу через роки символ щастя і любові – Кролевецькі рушники – оберіг моєї долі».

На виставці були представлені такі джерела :

Антонова Є.І. На весілля з рушниками (традиції і сучасність). – Донецьк: Донбас, 2011. – 144 с.

Борисенко В.К. Весільні звичаї та обряди на Україні: історико-етнографічне дослідження. – К.: Наук. думка, 1988. – 192 с.

Воропай О. Звичаї нашого народу: нар.-календарні звичаї, український народний одяг: Етнографічний нарис. – К.: Київ. Вид-во ПУЛЬСАРИ, 2012. – 632 с.

Танцюра Г. Весілля в селі Зятківцях. – К. : Ред. часопису «Народознавство», 1998. – 404 с.

Холоєвський О.Т. Григорій Іванович Калиновський і його знаменита книга «Описание свадебных украинских простонародных обрядов» – унікальний куточок українства на північному сході України. – Черкаси: «Вертикаль», видавець Кандич С.Г., 2014. – 86 с. та інші джерела.

Присутні з зацікавленістю переглядали на книжковій виставці видання. Особлива увага зверталась на працю нашого земляка О.Т.Холоєвського, яка присвячена початківцю української етнографії, кролевчанину Г. І. Калиновському та його книзі «Описание свадебных украинских простонародных обрядов».

На святі була присутня власний кореспондент американо-української незалежної газети «Час подій» (Чикаго, США) Лідія Корсун, має звання «Заслужений працівник культури України». За професією вона бібліотекар-бібліограф вищої кваліфікації. Її дуже вразила інформація про перебування Т.Г.Шевченка в Кролевці, його зв'язок з родиною Огієвських.

На згадку Лідія Корсун подарувала бібліотеці та відділу культури свою книгу «Еврика на все життя».

Всіх бажаючих детальніше ознайомитися з виданнями запрошували до районної бібліотеки. /Files/photogallery/P9190664.JPG/Files/photogallery/P9190666.JPG/Files/photogallery/P9190676.JPG/Files/photogallery/P9190685.JPG/Files/photogallery/P9190689.JPG/Files/photogallery/P9190695.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 260

Коментарi